Stald Bosgaards Picasso

Stald Bosgaards Picasso er vores første egen avl! Han et dejligt hingsteføl født d. 260507. Han er efter Painters Row xx og på Stella efter Thor. Picasso er i dag i "børnehave" ved en avler i Lyngå (www. dalvang.dk) hvor han går i løsdrift sammen med 7 andre hingsteføl. Han er i dag som 1½ års allerede 153 cm i stangmål og tegner super god. Så vi vil prøve at fremtille ham som 2½ til Dansk Oldenborgs hingstekåring hvis han kan gå igennem nåleøjet ved forbesigtelsen.

Dec. 08
Nu er tiden kommet hvor Picasso ikke er baby mere. Han skal nu hjem og i arbejde med klargøring til en forbesigtelse. Vi er meget spændte på om han skal fremvises eller han skal kasteres og være ridehest... Vi håber at kunne få en dommer ud til at rådgive os her i foråret. Da oldenborgavl jo holder deres hingstekåring i november, er det nu vi skal til at tænke på at vende ham til at blive arbejdet lidt med som benløft og at blive bundet ved vandspiltov og vaskes og børstes.... da vi har prioteret at han fik lov at være baby sammen med andre hingste i løsdrift er det begrænset hvad han kan. Han er dog utrolig nem at indfange og er meget tillidsfuld over for mennesker. Han går gerne med ned til stalden og har fået ormekur, smedbesøg osv... så det skal nok gå.

Jan 09
Vi er gået igang med at lave en ny boks til Picasso og håber at kunne få den færdig inden for den næste mrd.
Picasso kan fremvises til plag skue i august mrd. som hingst og der vil vi kunne få en udtagelse om han evt. kan gå videre til kåring til efteråret, allerede sidst i oktober mrd. Så det er vist bare med at komme igang....

Picasso liv i billeder

Picasso på hans fødselsdag 08

Feb. 09
Nu er vi i gang med boksen og henter Picasso hjem søndag d. 1 marts!!!

Picasso og jeg aftaler at nu er det hjemad snart!

Picasso i træning

D. 1. marts
Så er Picasso hjemme igen. Dejlig. Det bliver spændene at komme igang med ham igen. Han har taget det rigtigt pænt både at køre trailer og flytte boks.
D. 12 marts.
Picasso er stadig en glad dreng! Vi kan næsten stå pænt og blive bundet i vandspiltovet og løfter med lidt besvær også hove!!! Jo, der er noget at arbejde med men han har et dejlig fornuftigt hoved. Er dog meget stærk og vil gerne selv bestemme i longselinen, så jeg må vist til at have hovedtøj på ham.
D. 7. april
Picasso er en dejlig og arbejdsom hingst, men stadig stærk og lidt stædig! Hans har måtte træne lidt med ham i udlukning, da han efter flere forsøg gentagende gange stak af for mig. Nu kan vi igen selv og han er lydig og from som et lam. Dog stadig meget stædig!! Når vi kommer ind af staldgangen vil han stoppe og hilse på de andre og går føst når det passer ham. Et venlig men bestemt prik i siden og stemme"slag" overbeviser dog ham om at han godt må gå videre op til sin egen boks. Han er også blevet pyntet med et nyt hovedtøj for alle mine sparrepenge. Så nu skal vi ud i longsen i påsken.
Vi håber stadig at kunne komme med til dyreskuet på Gl. Estrup d. 24 og 25 maj.
derefter er der plag skue ved oldenborgene på Finstrupgaard d. 23. juli.
Vi har også aftalt et besøg af en dommer fra Dv, der vil være os behjælpelige og bese Picasso om han er vær at tage med til evt. kåring. da vi ikke har denne mulighed i oldenborgavl er det jo godt at DV er behjælpelige.

Picasso på hjemmebane igen

Træning

D. 12. April
Så har Picasso fået sit nye hovedtøj på, det er noget han skal vende sig til, men noget nemmere at arbejde i longsen.
D. 13. April
Sonny Boy skulle ha været læsset i trailer, men nej det gik ikke! Så istedfor kom Pisacco på køretur og det gik jo lige så nemt som altid med ham. Dejligt
D. 17. April
Så har Picasso haft lidt fri på grund af travlheds med nyt hingsteføl på gården!
han skal vist lidt i hænder igen, bliver hurtig meget frisk...
D. 21 Juli
Ja, man har altid en ide om foråret hvordan tingene skal gå men sådan bliver det jo ikke altid! Desvære kom Picasso ikke til Gl. Estrup pga. familiekomsammen lige denne weekend!! Plagskuet har vi valgt ikke at tage ham med til, da han ikke er god nok som evt. hingsteemne alligevel.
Picasso arbejder stadig meget stille og roligt i longsen og har løssprunget et par gang til stort UG.
Vi har aftalt med dyrlægen at han bliver kastereret om ca. 1 mrd. når det ikke er så varmt længere. Derefter håber vi at kunne finde en rytter der gerne vil kunne præge sin kommende stjerne hest.


Picasso kastereret

D. 8 Oktober
Så er det sket! Nu er Picasso blevet til en vallak! Det bliver rart at kunne komme til at arbejde med ham uden for meget unødig ballade. Picasso var nem og sød til det og nu venter han kun i boxen på at få lov at komme ud og lege med Zorro.28. januar 10
Picasso lever stadig livet som lille dreng uden de store opgaver. Vi må vente på at vejret bliver til at køre i med trailer så han kan komme i ridehal og i arbejde. Vi glæder os til at komme igang inden han bliver for stor og stærk. Vi håber at han bliver nem at arbejde med.

1. marts 10
Så er Picasso meldt til brugsprøve til august på Christiansminde, Skanderborg. Han skal være der en mrd. bliver tilredet og ender op med en brugsprøve fremvist af berider og fremmedrytter. Det bliver rigtig spændene at se hvordan han klare den. Han vil både skulle gå spring og dressur.
Jeg håber hans talent ligger ved dressuren men jeg er ikke helt sikker....
Ellers er han en dreng der leger på folden stradig hele dagen med Sonny Boy og er ikke bange for at provokerer ham.


29.april 10
Picasso er kommet på sin egen fold med udsyn til alle hopperne, da han og Sunny Boy sloges lidt for meget. Ellers er han en god dreng der virklig er blevet til vallak, rolig og fornuftig. Han elsker stadig at løsspringe.

Picasso i sin super fri trav

Picasso i firespring

Picasso løsspringer

Longsearbejde

Torsdag d. 6. maj
Så har Picasso været i seriøst longsearbejde med longsegjord for første gang!!! han var super sej til det... Slet ingen ballade, det er bare en fornuftig hest. bruger meget hovedet og det er jo dejligt. Desværre var fotografen gået da gjorden kom på.

Picasso ved at være rejseklar

24. august

Så er det ved at være tid for Picassos tilridning. Lørdag køre vi ned med ham til Skanderborg Ridecenter, hvor han så skal til indsyning søndag.
Selve brugsprøven er så d. 25. september!!! Det bliver spændene at følge ham.


27. september
Så har Picasso bestået brugsprøven!!! Super flot springende, men mangler noget i ridelighed og villighed!!!
Fik dog ialt 704,5 p.
Blev nr. 9 ud af 12 så det er vel ok når man tager i betragtning at han var den eneste 50% oldenborg og han var fræk og frisk. Så nu er det bare om at komme igang med at arbejde med ham. Jeg har allieret mig med en ung pige der kan hjælpe i starten.
Der er flere billeder i fotoalbum fra dagen som er taget af Ruben Lambertsen.
Vi havde en super god og lærerig dag, det er helt sikkert ikke sidste gang vi benytter os af denne mulighed. Det bliver så Nikolines tur til næste år.


13 oktober
Så har vi arbejdet 2 gange med Picasso og i dag var Katrine på ryggen af ham.... Han tog det pænt men er stadig noget frisk når man skal op, men lidt efter slappede han pænt han. Trods at vi blev hjemme på vores egen bane hvor der sker, bilerne der køre langs banen og mange andre sjove ting og han ikke er blevet redet udendørs før.
Så mon ikke han nok skal blive super god.

8 Januar 2011
Ja så gik alt i stå igen igen!!! Picasso har haft en god lang vinterpause pga. sne og rytter der meldte fra. Hvor kan det være svært når ens bedste rytter(datter) ikke har tiden og barnebarnet kun 1½ år, så er der længe til hun kan hjælpe!!! det er ihvertifald ikke hesten skyld at det hele går mere baglæns end fremad.
Så nu er vi igang med ny rytter og hun skal så undervise mig når jeg kommer op. Vi har været i hallen for at "snuse" og løs springe lidt. Det gik fint så nu skal han i longe på mandag og have sin nye nytter op hvis han ter sig pænt. Det håber vi.

Torsdag d.10/2
Så har Picasso været i ridning en mrd. og skal hjem lørdag, eller måske bliver han 14 dage mere. Var for føste gang selv på ryggen af ham i aften og det var super godt!!! Han er nu en virkelig gentelman af format. Sød og rar hele turen igennem.

Løs springning til brugsprøven.

Picasso 5 år

27.01.12

Ja, så er der næsten gået et år og Picasso har vist sig at være noget af en mundfuld. Der er gået et eller andet helt galt under vejs med arbejdet med ham. Han blev ved med at have svært ved at vænne sig til opsidningen. Til sidst var det meget voldsomt han sagde fra og bukkede til vi lå på jorden. Når så vi satte op igen var der intet! Efter samråd med dyrlægen vuderes det er en dårlig vane han har udviklet og der skulle arbejdes meget fra jorden inden vi skulle ride ham igen. Den fejl vi nok også har erfaret er, at der har været for mange ryttere på ham, det er nok ikke så smart når hesten er ung.
Vi begyndte så at deltage i clinic ved Will Rogers som har været både Picasso og os en kæmpe hjælp! Der har ikke været rytter på ham siden i oktober mrd. og der vil helt sikkert gå lang tid endnu, men vi når der har vi en aftale om os 3, Picasso Will og jeg!
Vi håber en dag at både vejr og fotograf tillader lidt trænnings-billeder.

Picasso

11/04 12

Så har vi lavt en aftale med Trine Emigs ang. lån af Picasso. Han rejser en gang i starten af maj, vi har valgt at køre ham derover selv så vi får hilst på stedet og Trine. Vi håber de to finder melodien og kommer til at vise sig godt på en springbane når den tid kommer. Vi håber at kunne følge dem og lave lidt opdatering ind imellem.


24/4 12

Ja, så må vi desværre skuffe Picasso igen!! :-( det er altså ikke sjovt mere, havde utrolig mange gode henvendelser på Picasso til udlån og så valgte vi åbenbart forkert. Trine har meldt fra i sidste øjeblik så nu er vi lige vidt...
Så gode råd er dyre, men vi finder en løsning.

Men bortset fra det er han virklig blevet så god til træning at det er lige før jeg bare selv sætter mig op! Han elsker at arbejde og al hvad det indebær med strigling, rykke man og vask...
Så nu er der bare 3 heste hver dag i træning efter arbejde, godt der er sommer på vej med lange lyse nætter, det får jeg brug for. :-)


8/5

Så køre vi til Brædstrup i weekenden, forhåbentlig forsidste gang. Vi håber Will kommer til at ride ham så vi kan blive færdig med Picasso og han kan komme videre det fortjener han.  


Kønt ser det ikke ud men vi arbejder på det!!