02-11-2019

Siden sidst

Dicanio har fået en lang pause kun fyldt med små hyggeture her hjemme og massage. Han har været meget  øm og skæv i venstre bagpart som bliver stille og rolig bedre. Han er stadig meget usikker når seletøj skal på og det kræver en 100% rolig kusk med masser af tid og ikke noget der bare lige skal nåes. Dicanio er bestemt ikke tilhænger af uro og for mange mennesker omkring ham så vi vil prøve at bygge hans tillid op ved ikke at presse for meget og kun os selv omkring ham til han kan overskue mere igen. Det kan tage meget lang tid når først hestene har meldt fra og vi ikke har set hans signaler på forhånd at det var ved at være nok. Det vigtigste er at vi tror på ham så han mærke det er ok og vi begynder fra 0 igen. Så skal vi nok få den glade Dicanio tilbage igen. 

08-09-2019

Landsstævne i MKS

Denne weekend var der meldt klar til årets sidste landsstævne som blev afholdt på hjemmebane Midtjysk køreselskab på Birken. Der var trænes pudset og flette ind imellem ture på vandløbebånd ved Healthy Horse som ligge få km herfra. Alt tegnede godt og Dicanio virkede tilpas, så torsdag tog vi en dejlig afslappet tur i skoven og derefter en omgang massage. Han har virket lidt øm og stiv men ikke være end det kunne løses op af Ida Massør. Fredag kørte kusk og hest så afsted til dyrlægekontrol og alt var ok. Lørdag morgen startede de dressur. En noget anspændt hest kom igennem programmet og fandt dog indimellem roen. Efter nogle timers pause blev han spændt for igen til at køre forhindrings-kegler. Pausen havde bestemt ikke gjort ham mere afslappet men det gik nogen lunde i opvarmning dog reagerede han kraftig på når andre deltager kom for tæt på. Det blev deres tur og de hilste på dommer kørte til start kom også over men så var det som om noget slog klik. Dicanio tog bidet og løb, kusken gjorde hvad han kunne og fik efter et par dramatiske minutter standset ham og kørte ud af banen igen. De måtte opgive og kørte ud af vejen mod staldne. Så snart han ramte asfalten faldt han til ro.  Der blev taget en hurtig beslutning og efter at have spændt fra blev det hele pakket samme og vi kørte ham hjem til vores egen rolige stald. 

Dicanio er en dejlig hest og der er ingen tvivl om at han kæmper for at gøre alt hvad vi ber om, men vi er også klar over at det måske er for meget vi har presset ham. Efter at komme fra showhest i en hingstestald til at blive tilkørt og nu allerede have startet 3 landsstævner er meget på 1 år. 

Heldigvis er der enighed her om at han skal have ro og masser af gode oplevelser vintren over så må vi se om det kan lykkes at få ham til at slappe af. 

Stævnet var eller rigtig godt besøgt med masser af tilskuer og sol det meste af tiden. 

06-08-2019

Landsstævne Fyn

Efter en god lang ferie til kusken og Dicanio i træning ved Birgitte stod den på 3 dags landsstævne på det smukke Kærsgaard hvor Fyns køreselskab holder til.

Stævnet startede fredag lidt hårdt med en dressur hvor Dicanio var noget anspændt og urolig. Kusken gjorde hvad han kunne og de kom hele vejen rundt og fik en god tur alligevel. 

Lørdag stod på maraton som både kusk og hest altid er klar til. De havde en helt fantastisk tur rundt på det smukke Kærsgaard. Varmen var så venlig at holde sig tilbage til de fleste kuske havde kørt. 

Søndag formiddag skulle der køres forhindringskørsel-kegler. Igen var de super godt kørende og der blev kun til tidsfejl ingen bolde! 

Resultaterne var ikke til at tage fejl af hvor der skal trænes meget mere. Dressuren kræver en kusk der kender sin hest som er meget følsom og forbinder stadig banen med opvisningsringen da han var showhest. Når de to finder melodien sammen kan de køre op i skyerne sammen. 

Slutresultat blev. 6. plads i dressur 2. plads i maraton og en 2. plads i kegler. 

Samlet blev til en 3. plads. 

 148,47 straf med + 21,81 op til førstepladsen

17-06-2019

Landsstævne i VK

I weekenden gik Dicanio sit første landsstævne på Holtegård Vendsyssel Køreforening. 

Hans kan kun være så glad og stolt af dem alle 3. Rasmus som groom Dicanio og kusken selv.  Fredag eftermiddag blev der pakket alt som var gjort klar hele torsdag. Dicanio vasket og flette, seletøj og vogn pudset. Nyvasket jakker skjorter og ekstra tøj pakket. Campingvogn kassevogn og hestetrailer blev fyldt til bristepunktet. Det er en dyr og krævende sport hvor transport og overnatning hurtig kan give store udslag i et bugets. Det er også mange gange det der holder de unge nye kuske lidt tilbage. Desværre for der er plads til mange flere i denne sport.

Dressuren blev kørt lørdag formiddag hvor Dicanio gik en smule anspændt men slet ikke så meget som vi før har set det. Stemningen var god og kusken havde en dejlig tur. Resultatet blev ikke det bedste sammenlagt endte de sidst i klassen, men det skal jo også kunne mærkes at det er et landsstævne og ikke et klubstævne med en dommer, her sidder der 3. 

Til toppene kørte de en rigtig fin tur og den gode træning blev belønnet med kun 1 bold men tidsfej så det endte som nr 5. 

Efter dagens strabasser fik Dicanio lidt ekstra forkælelse af lidt massage/healing af Bitten. Det nød han meget og kusken fik løsnet sine håndled lidt op også. 

Søndag blev maraton kørt og alle var spændte på turen. De klarede det bare med fuld bravu! Det blev til en kæmpe flot anden plads. Dicanio søgte alle forhindringerne og tøvede ikke meget. Det var også rigtige gode forhindringer med god plads og ikke så tekninsk svær. Dejlig for en ny ekvipage så det ikke kommer til at blive for voldsomt. 

Efter stævnet og resultaterne var blevet klappet i hus var der en snak om hvordan oprykning fra Midelsvær til Svær kan bliver mere eftertragtet, i sted for at nogen bliver ved at køre Middelsvær selv efter flere placeringer i klassen. Der blev nævnt flere mulig løsninger som formændnene fra klubberne kunne tage med derfra.  Det kan give en spændene snak til hovedbestyrelse-mødet næste gang. 

10-06-2019

Broen

Hans og Dicanio var en tur på Birken for at træne lidt dressur. De var så heldige at broen var sat frem til kegle-træning så de tog deres første tur. Det gik super fint så nu er det tjekket af inden weekendens stævne. Resten af ugen går med at få pusdet og vasket lidt træning så skulle alle være klar. 

Så er der kun at krydse finger for vejret er med os og Dicanio vil drikke vand. Han er lidt dårlig til at drikke,,, ?? 🤔Så kan vi ikke ønske os mere.