Clinic Will Rogers

27.01.12

Vi har nu deltaget i en privat clinic ved Will Rogers med Picasso 4 gange og Nikoline 2 gange! Det forgår i Bjerringbro ved en privat stald. Det er de bedste penge vi længe har brugt på hestene. Alt hvad vi før har lært og brugt på hestene bliver vendt en omgang.
Her bliver hestene ikke longe trætte før ridning, de bliver ikke redet før de kan bøje af og flytte sig for tryk på begge volter. En tillidsøvelse idet hesten overgiver sig fuldt ud til dig, ved ikke at kunne flytte et ben i den holdning. Derfor er det vigtigt at hesten frivilligt kan til en hver tid bøjes i denne posision. Hestens smidighed trænes også på denne måde. Der vil også kunne opdages hvis der er noget galt med hesten fysisk hvis den ikke kan trænes til at bøje af, dette forlanges jo også når du rider. Der trænes også fra start med at hesten skal vige baglæns når vi går mod den. Det er en øvelse der er meget vigtig, da det er lig med underkastelse for hesten at gå baglæns. Hesten skal lære at rescpeterer dit rum og blive uden for dette. Ca en meter i omkreds. Dette kan være til stor hjælp ved meget arbejde med hesten fra jorden bla. trailerlæsning, opsadling og opstigning fra en stol. Du kan til en hver tid bestemme hvor hesten skal stå, rykke hen, gå et skridt frem eller tilbage.
De bliver også vænnet til paraplyer, flag presseninger, piske og meget andet.
Når de viser at de acceptere, ved at bøje nakken og hoved ned af, flytter man presset helt, så længe de reagere bliver man ved med at holde presset. Den samme teknik bruges hele vejen og det sværeste er nok at være hurtig til at give efter når de slapper af. Det er meget vigtigt at slippe presset hurtigt, ellers kan hesten misforstå og tro den skal reagere. Når hesten bliver redet og den laver en fejl evt. løber væk, bukker ol. drejes hovedet ind til shenkelen og drejes på en lille volte for at undgå den kan løbe, bukke ol. Når den går rolig igen fortsætter man frem igen.

Vi kæmper både hest og menneske for at lære dette. Det kan allerede mærkes på alle vores heste i stalden, der er blevet mere ro og de er ikke så nervøse og stressede mere. På længere sigt vil det hjælpe Picasso meget og tilridningen med Nikoline er gået super godt uden at have brug for at sende hende "udenbys"!
Den næste opgave er så lille Soya som skal igang til foråret med tilridning som vi helt sikkert kan bruge dette på også.

Kunne du have lyst til at deltage er dette muligt uden/med hest. Pris for ny hest 1000 kr. efterfølgende 500 kr pr. gang, tilskuer 100 kr. for hele dagen. Will taler let forståligt engelsk og det er meget lærerigt at kigge/høre, da han er god til hele tiden, at sætte ord på, hvad og hvorfor han gør som han gør. Som hestejer komme du også på banen og skal i praktis prøve det af så du har noget med derfra, der kan bruges så snart du kommer igang der hjemme. Billeder er der ikke meget af da han helst ikke vil vi forstyrrer hesten med blitz osv. Så kom og vær med, det er al værd!

Will i arbejde med hestene.